Danny Bossche en Christel Lamoot bij de jetski van hun zoon Quinten
Volledig scherm
PREMIUM
Danny Bossche en Christel Lamoot bij de jetski van hun zoon Quinten © Benny Proot

“Twee jaar geleden bijna been kwijt en nu wereldkampioen jetski”: ouders trots op topprestatie Quinten (27), na zwaar ongeval

OostendeHij is amper 27 jaar maar toch behaalde Quinten reeds 18 wereldtitels maar ook 20 Belgische en 8 Europese. Zo succesvol en toch zo onbekend. Zijn ouders Danny en Christel Lamoot, beide 52 jaar spelen een sleutelrol in zijn succes. “Tot 48 weekends per jaar hebben we onze Quinten naar wedstrijden over de hele wereld gebracht”, reageert papa Danny. Maar het had helemaal anders kunnen lopen na een zwaar ongeval twee jaar terug.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brandweer Oostende krijgt nieuwe kazerne aan Molendorpkaai: “Snellere responstijden, betere dekking van het werkingsgebied”
  Oostende

  Brandweer Oostende krijgt nieuwe kazerne aan Molendorp­kaai: “Snellere responstij­den, betere dekking van het werkingsge­bied”

  De brandweerpost Oostende krijgt een nagelnieuwe kazerne. Over de locatie werden verschillende pistes bewandeld, maar de kogel is door de kerk: de Molendorpkaai, waar de stedelijke werkhuizen zich bevinden. “Die locatie zal zorgen voor snellere responstijden en een betere dekking van de haven, de industrie en Bredene”, zegt Dries Van der Veken, postoverste van de Oostendse brandweer. Maar moeten inwoners van het Oostendse centrum of Mariakerke dan niet vrezen voor tragere tussenkomsten?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?