LBB
Volledig scherm
© LBB

Twee amokmakers in Langestraat belanden in politiecel

OostendeIn de Langestraat in Oostende heeft de politie donderdagnacht twee keer een amokmaker opgepakt na een vechtpartij.

 1. Laatste fase participatieproject De Grote Invitatie achter de rug: “Het potentieel van Oostende volledig proberen te benutten”
  Oostende

  Laatste fase participa­tie­pro­ject De Grote Invitatie achter de rug: “Het potentieel van Oostende volledig proberen te benutten”

  In De Grote Post in Oostende is de laatste fase van het participatieproject De Grote Invitatie georganiseerd. Het project gaat uit van het Vlaams Architectuurinstituut en werkt samen met dertig buurtbewoners om drie wijken in de badstad aantrekkelijker te maken: Mariakerke, de Vuurtorenwijk en het Westerkwartier. Op de slotdag stelden de vrijwilligers hun ideeën voor aan lokale partners in de hoop samen met een concreet plan te komen. Die plannen worden uiteindelijk voorgesteld op het festival van de architectuur dat doorgaat tussen 14 en 17 oktober.
 1. Ontdek de Internationale Fotobiënnale Oostende via podcast van Callboys-acteur Rik Verheye
  Oostende

  Ontdek de Internatio­na­le Fotobiënna­le Oostende via podcast van Call­boys-ac­teur Rik Verheye

  Nog tot 24 oktober vindt de eerste editie van de Internationale Fotobiënnale Oostende plaats. Zeven weken lang tonen 30 spraakmakende fotografen hun werk op evenveel locaties in de stad. Onder hen internationale toppers als Ruud van Empel, Charlotte Mano en Marc Lagrange, van wie ook onuitgegeven werk te zien is. Acteur Rik Verheye maakte er de podcast ‘Kijken mag’ over, waarin hij in gesprek gaat over het werk met enkele bekende Vlamingen. “Ik stel mijn gasten de vraag: ‘wat doet die foto met jou?’ Daar kan je ongelofelijk veel mee bereiken”, zegt Verheye.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).