Roland overleefde de aanrijding met de vrachtwagen niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Roland overleefde de aanrijding met de vrachtwagen niet. © Bart Boterman

Trucker (48) spreekt in tranen nabestaanden Roland (86) toe na dodelijke aanrijding: “Niemand veroorzaakt zo’n ongeval opzettelijk”

Oostende“Het spijt me verschrikkelijk. Ik denk nog elke dag aan jullie.” Een 48-jarige trucker sprak maandagochtend in tranen de nabestaanden van Roland Beernaert (86) toe. De Oostendenaar werd in mei vorig jaar gegrepen door de vrachtwagenchauffeur en overleed ter plaatse. Zijn kinderen stonden in de politierechtbank voor het eerst oog in oog met de aanrijder. Een emotioneel moment. 

 1. 126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten

  Negen Poolse mannen en één vrouw hebben celstraffen met uitstel gekregen voor de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. De rechter legde de beklaagden en drie bedrijven liefst 126 miljoen euro aan boetes op - weliswaar grote delen met uitstel - en verklaarde ook een bedrag van 2,5 miljoen euro aan ontdoken accijnzen verbeurd.
 2. Hier kan je echt niet naast kijken: 3.000 papieren bootjes vormen duidelijke boodschap tegen holebi- en transgenderhaat
  Oostende

  Hier kan je echt niet naast kijken: 3.000 papieren bootjes vormen duidelijke boodschap tegen holebi- en transgen­der­haat

  Aan de balustrades op de zeedijk bij het Kursaal Oostende hangt een regenboogvlag van maar liefst 200 meter lang. 3.000 gekleurde papieren bootjes vormen het welbekende symbool van de LGBTI+-gemeenschap. De leerlingen van het GO! Athena pakken tegelijk uit met een verhalenroute rond hetzelfde thema. “We hebben gebrainstormd met Sam Bettens", vertellen de leerlingen.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek