Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © BELGA

Trio krijgt 10 maanden cel na misbruik gestolen bankkaart

Oostende/NieuwpoortDe Veurnse strafrechter heeft tien maanden cel opgelegd voor drie mannen na misbruik van een gestolen bankkaart. Een dag na de inbraak in Nieuwpoort kwam de politie hen op het spoor toen er zo’n zes contactloze betalingen werden gedaan in Oostende.

 1. MIJN STAD. Onderneemster Ellen Distave over haar Oostende. “Het ochtendlicht tijdens een wandeling langs de jachthaven verwondert me nog elke keer”
  PREMIUM
  Oostende

  MIJN STAD. Onderneem­ster Ellen Distave over haar Oostende. “Het ochtend­licht tijdens een wandeling langs de jachthaven verwondert me nog elke keer”

  Ellen Distave baat de hippe kleding- en meubelwinkel LILY uit in de Oostendse binnenstad en werkt al jaren mee om het imago van de stad mee op te krikken. Met haar onvermoeibare inzet zette ze al heel wat initiatieven op poten en is daarnaast ook een van de drijvende krachten achter evenementen als de Ostend Night Run. Ze is dan ook een grote Oostendefan en vertelt maar wat graag hoe dat komt.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.