De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © JHM

Transmigranten krijgen 12 maanden cel voor diefstallen uit wagens

Twee 20-jarige transmigranten uit Libië en Algerije hebben celstraffen van 12 maanden, de helft met uitstel, gekregen voor drie diefstallen uit wagens in Oostende. De mannen werden deze zomer opgepakt, nadat een hoogzwangere vrouw hen op heterdaad had betrapt.

1 reactie

 • francois dierickx

  2 jaar geleden
  Uitstel en daarna opnieuw beginnen welkom in België hier moogt ge diefstallen plegen zoveel ge wilt ge krijgt hier toch niks
 1. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 2. Eindrapport Ventilus-intendant integraal online beschikbaar: “Robuust, betrouwbaar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”
  West-Vlaanderen

  Eindrap­port Ventilus-intendant integraal online beschik­baar: “Robuust, betrouw­baar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag het eindrapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh integraal online laten plaatsen, iets waar zowel de burgerplatformen als Vlaams Belang al langer vragende partij voor waren. Het lijvige document telt 157 pagina’s en is te raadplegen via de website van het departement Omgeving. We overlopen even de conclusies en de aanbevelingen van de intendant.
 3. Oostende voor Anker is terug en dat maakt heel wat mensen gelukkig. “Ik heb hier zo hard naar uitgekeken”
  Oostende

  Oostende voor Anker is terug en dat maakt heel wat mensen gelukkig. “Ik heb hier zo hard naar uitgekeken”

  Na een flinke regenbui kwam de zon er donderdagmiddag alsnog door en meteen kwamen ook de bezoekers voor Oostende voor Anker tevoorschijn. Al voor de 21ste keer liggen de dokken in de stad gevuld met historische schepen, 150 in totaal. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen en keuvelen met de schippers die vol passie vertellen over hun vaartuig. Zowel publiek als schippers hebben het duidelijk gemist om elkaar te ontmoeten, te genieten van de shanty’s, de wapperende vlaggetjes en de vishapjes.