Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Tramgebouw tegen de vlakte - heraanleg stationsplein is voor volgend jaar

Het voormalige tramgebouw naast het station van Oostende is bijna volledig afgebroken. Begin januari werd de tramhalte ‘Oostende Station’ al verhuisd naar de overkapping van het station. De trein- en tramperrons liggen nu naast elkaar . Het stationsproject loopt zo bijna ten einde. Het is nu aan de stad om het stationsplein te heraanleggen met de terugkeer van het beeld van de vissersvrouwen.

1 reactie

 • sof lemmens

  3 jaar geleden
  Hopelijk kom er groen overal. Het is mooi maar grijstint overheerst.
 1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
  Play
  West-Vlaanderen

  426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

  Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedigen, voor ik het niet meer kan”
  PREMIUM
  Oostende

  Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedi­gen, voor ik het niet meer kan”

  Anne Aelvoet (62) heeft geen stem meer, maar toch zingt ze graag, en veel. Dat doet ze thuis, maar ook bij OverStem: het eerste Vlaamse koor voor mensen zonder stembanden. Het is een uitlaatklep en therapie voor de Oostendse, die een stemprothese heeft. Maar: door nieuwe medische complicaties dreigt Anne niet meer te kunnen praten of zingen. Voor dat gebeurt, wil ze graag van zich laten horen. “Ook als mijn stemprothese weg moet, wil ik nog andere mensen helpen”, vertelt Anne.