Kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys, bedenkers van de succesvolle audiotour 'Overdue' over de scheepsramp uit 1949.
Volledig scherm
Kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys, bedenkers van de succesvolle audiotour 'Overdue' over de scheepsramp uit 1949. © rv

Tragisch verhaal van gezonken vissersschip 0.304 Laermans krijgt vervolg op de radio

OostendeIn oktober 1949 trok het vissersschip 0.304 Laermans de zee op, maar de tienkoppige bemanning keerde nooit terug. Kunstenaarskoppel Bart Jacobs en Marleen Claeys reconstrueerden die dramatische gebeurtenis afgelopen voorjaar en zomer in de vorm van een succesvolle audiotour doorheen Oostende, onder de naam ‘Overdue’. En die krijgt een vervolg. Radio Noordzee pikt de dertiendelige reeks op. 

  1. Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoliticus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”
    PREMIUM
    Oostende

    Maak kennis met Michael Vanhee (25), piepjong Oostends raadslid en toch ‘ouderwetse’ stadspoli­ti­cus: “Luisteren naar mensen doe je beter op café dan via Facebook”

    Strak in het pak, steevast met de sjerp om en een echte volksmens: Michael Vanhee is met nog geen 26 lentes op de teller één van de jongste gemeenteraadsleden in Oostende, maar hij heeft een oude ziel. “Van mijn grootouders kreeg ik mee dat ik me deftig moest kleden”, vertelt de jongeman, die opgroeide in de sociale woonwijk Nieuwe Stad en zich inzet voor Vooruit. “Met mijn kledij laat ik ook zien dat je niet welgesteld hoeft te zijn om iets te bereiken.”