Met een piek tot 45000 bezoekers, was het een echte topdag in Oostende .
Volledig scherm
Met een piek tot 45000 bezoekers, was het een echte topdag in Oostende . © Simon Mouton Photo News

Tot 45 000 kustbezoekers in Oostende, centrum opnieuw vrij vanaf 17u: “De situatie wordt geleidelijk aan rustig”

OostendeHet was een echte topdag aan de kust. Dat kan ook bijna niet anders op deze nationale feestdag, waarbij de temperatuur tot boven de 25 graden ging. Ook in Oostende was het enorm druk, met file- en parkeerproblemen tot gevolg. Sinds 17 uur is de drukte geleidelijk aan gaan liggen. “Het is weer mogelijk om het centrum binnen te rijden”, aldus burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

 1. 200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professionele modellen werk”
  PREMIUM
  Oostende

  200 Oostendse inwoners tonen nieuwste collecties tijdens ‘Oostende showt mode’: “Eerste keer dat ik met niet-professio­ne­le modellen werk”

  Op zaterdag 1 oktober vindt in het Kursaal Oostende ‘Oostende showt mode’ plaats. Tijdens dit lifestyle- en mode-event zullen 200 Oostendse ‘modellen’ tussen 7 en 77 jaar de nieuwste collecties tonen van verschillende Oostendse winkels. “Het event is op en top Oostends, van de modellen tot de deelnemende winkels”, vertelt Noël Mylle, artistiek directeur van Théâtre de la Mode en regisseur van de show.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.