Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Tommelein: “Kursaal wordt waarschijnlijk vaccinatiecentrum voor Oostende en Bredene”

OostendeWorden de inwoners van Oostende en Bredene straks gevaccineerd in het iconische Kursaal? De kans is erg waarschijnlijk, zegt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld).

 1. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 2. 11 nieuwe besmettingen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende: “We zien dat veel meer mensen zich laten testen”
  Oostende

  11 nieuwe besmettin­gen met Zuid-Afrikaanse variant in Oostende: “We zien dat veel meer mensen zich laten testen”

  Uit de extra testing van afgelopen weekend in Oostende zijn veertien nieuwe coronabesmettingen naar boven gekomen, waarvan vermoedelijk elf met de Zuid-Afrikaanse variant. In de drie betrokken zorginstellingen gaat het over 35 bevestigde besmettingen met deze variant. Momenteel is er nog extra labo-onderzoek bezig op een aantal stalen. De afgelopen week werden er in Oostende in totaal 142 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een stijging met 60 procent in vergelijking met vorige week.
 3. Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronasteun’ voor Oostendenaars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”
  Oostende

  Sp.a blijft “zagen” over ‘trage coronas­teun’ voor Oostende­naars: “Nog steeds ligt er 800.000 euro op het bureau van schepen Waldmann”

  Oppositiepartij sp.a-stadsmakers hamert opnieuw op de “trage uitkering van coronasteun” aan inwoners die getroffen zijn door de crisis. Oostende kreeg 990.000 euro van de hogere overheid om inwoners bij te staan die inkomsten verliezen of extra kosten hebben, maar volgens sp.a komt die steun niet bij de mensen terecht. “Eind december werd nog altijd maar 85.097 euro uitgekeerd”, vertelt fractieleider John Crombez. “Sp.a schetst een verkeerd beeld”, reageert schepen Natacha Waldmann (Groen).
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"