Bij het incident met de vuurkorf en handgel liep een jongen (21) zware brandwonden op. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het incident met de vuurkorf en handgel liep een jongen (21) zware brandwonden op. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. © Pro-Actief Oostende

Toestand twintiger nog steeds ernstig na incident met vuurkorf en handgel: “Ouders stellen zich vragen”

OostendeDe 21-jarige jongeman die vrijdagavond zware brandwonden opliep bij een incident met een vuurkorf en handgel in Oostende, tijdens een activiteit van Arktos vzw, ligt nog steeds in het UZ Gent. Pas maandag wordt de graad van de brandwonden duidelijk tijdens een infraroodscan, al zou hij er ernstig aan toe zijn.  “We gaan ervan uit dat onze jongeren in veilige handen zijn”, zegt een van de ouders van de leden.

 1. Quinten Bossche telt al zestien wereldtitels: “Aan 120 km/u over het water vliegen, is erg opwindend”
  Jetski

  Quinten Bossche telt al zestien wereldti­tels: “Aan 120 km/u over het water vliegen, is erg opwindend”

  De Oostendenaar Quinten Bossche, net terug in competitie na een zware blessure, heeft zijn comeback niet gemist. In april werd hij voor de zestiende maal wereldkampioen jetski. Twintig jaar draait hij al mee in de competitie en zijn eerste wereldtitel behaalde hij in de categorie Junior (jonger dan 16 jaar), alvorens successen te oogsten in diverse categorieën: onder andere Stock, Limited en GP.
 2. REPORTAGE. Eindelijk licht aan het einde van de tunnel en dat zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens topweekend aan zee. “Toeristen zijn meer op hun gemak”
  PREMIUM
  Kust

  REPORTAGE. Eindelijk licht aan het einde van de tunnel en dat zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens topweekend aan zee. “Toeristen zijn meer op hun gemak”

  Het mooie weer en de volledige heropening van de horeca zorgt ervoor dat heel wat mensen een weekend boekten aan zee. Zelfs op zaterdag worden nog kamers gereserveerd waardoor er een gemiddelde bezetting is van 80 procent. Wat de kustondernemers vooral opvalt is de ontspannen sfeer waarmee de bezoekers kuieren langs de zeedijk en in de winkelstraten. “De mensen zijn opvallend relaxter door de combinatie van mooi weer, de horeca die terug open is en de afschaffing van de mondmaskerplicht buiten”, merkt Ellen Distave van boetiek Shop Lily op.