Links: politiehond Sam die het leven liet na een ongeval met vluchtmisdrijf. Rechts: baasje en inspecteur Thomas Vanooteghem met de nieuwe hond Storm. Maar een vervanger voor Sam zal Storm nooit worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: politiehond Sam die het leven liet na een ongeval met vluchtmisdrijf. Rechts: baasje en inspecteur Thomas Vanooteghem met de nieuwe hond Storm. Maar een vervanger voor Sam zal Storm nooit worden. © PZ Oostende/Benny Proot

“Toen Sam stierf, is er ook een stukje van mezelf gestorven”: inspecteur Thomas (29) getuigt over verlies van dierbare politiehond na aanrijding met vluchtmisdrijf

OostendeIn de televisiereeks Helden van Hier: Politie Oostende op VTM was woensdagavond het tragische verhaal rond politiehond Sam te zien. De trouwe viervoeter van inspecteur Thomas Vanooteghem (29) stierf in juni bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. “Ik stortte volledig in toen ik Sam van straat moest halen”, getuigt Thomas over die verschrikkelijke gebeurtenis. Maar er is ook al een opvolger: de vijf maanden oude Storm. “De mensen keken wat raar toen ik met een puppy aan boord van een legerboot zat, in een woeste zee.”

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”
  PREMIUM
  Oostende

  Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”

  Resto Vito opent woensdag een nieuwe restaurant op een heel bijzondere locatie. Het wordt het eerste drijvende restaurant in Oostende, dat bovendien uitkijkt op de Mercator. Er is een open keuken en plaats voor 25 bezoekers. De zaak voelt verrassend ruim aan en is modern ingericht. In de keuken staat Vito Centomani, ondertussen al enkele jaren een vaste waarde in Oostende met zijn Italiaanse kookkunsten.