Jurylid Nick Decombel, schepen Bart Plasschaert en huidig stadsfotograaf Jeremy de Salle.
Volledig scherm
Jurylid Nick Decombel, schepen Bart Plasschaert en huidig stadsfotograaf Jeremy de Salle. © Stad Oostende

Terwijl stadsfotograaf van Oostende zijn jaar toont, start zoektocht naar zijn opvolger

OostendeStadsfotograaf Jeremy de Salle is dit jaar op pad gegaan om Oostende op beeld te zetten. Het resultaat is van 20 december tot en met 14 februari te zien in de Nieuwe Gaanderijen. In de zoektocht naar een opvolger voor Jeremy lanceert de stad voor de derde keer op rij een fotografiewedstrijd voor alle 18-plussers.

 1. Na beachclub De Kwinte opent Matthias Vitse nieuw café ‘t Bar’ke: “We willen dat het een echt volkscafé wordt dat sfeer, folklore en sport ademt”
  PREMIUM

  Na beachclub De Kwinte opent Matthias Vitse nieuw café ‘t Bar’ke: “We willen dat het een echt volkscafé wordt dat sfeer, folklore en sport ademt”

  Eind vorig jaar moest Matthias Vitse (41) na elf jaar afscheid nemen van beachclub De Kwinte. Het bestuur van de surfclub wou het contract niet verlengen. Gelukkig heeft Matthias snel een nieuw avontuur gevonden in de RACB Camping, waar hij een nieuw café zal openen. “Ik was liever wat langer in de Kwinte geweest, maar ik ben blij dat ik snel iets nieuws heb gevonden”, zegt Matthias. We gingen eens langs in ‘t Bar’ke.
  Westende
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.