Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Studenten kunnen toelatingsproef voor hoger onderwijs in Oostende afleggen

OostendeDe stad, het Economisch Huis Oostende en de hogeschool Howest slaan de handen in elkaar om jongeren zonder secundair diploma beter te ondersteunen bij het behalen van een diploma hoger onderwijs. De toelatingsproef voor graduaatsopleidingen is daarom voortaan ook in Oostende mogelijk.

 1. Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”
  Oostende

  Mama Caroline van Oostendse olympiër Michael Obasuyi hangt affiches in haar wijk om zoon te steunen: “Ik wil dat meer mensen weten wat hij presteert”

  Michael Obasuyi (21) treedt op 3 augustus voor het eerst aan op de Olympische spelen. De kans bestaat dat je nog nooit van de atleet gehoord hebt en daar wil zijn mama Caroline Decuyper graag verandering in brengen. Ze hing daarom de voorbije dagen affiches op in haar buurt om de wijkbewoners attent te maken dat er een olympiër is opgegroeid op de Opex.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”