Illustratiebeeld. De strandredders in actie aan de Belgische kust.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De strandredders in actie aan de Belgische kust. © Benny Proot

Strandredders halen vijf drenkelingen uit zee: drie jongeren ter controle naar ziekenhuis

OostendeIn Oostende zijn zaterdagmiddag vijf personen uit zee gered door de strandredders toen ze in de problemen kwamen ter hoogte van een zandbank, toen het hoogwater werd. Drie onder hen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Niemand raakte zwaargewond.

 1. Officieel: ziekenhuizen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostendenaar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”
  Oostende

  Officieel: ziekenhui­zen Damiaan en Henri Serruys fusioneren tot AZ Oostende. “De Oostende­naar heeft recht op goede zorg dicht bij huis”

  Ondanks de kritiek van de afgelopen dagen van vakbonden en personeel scheiden de wegen van het Oostendse Henri Serruysziekenhuis en AZ Sint-Jan in Brugge. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) bevestigt dat er wel degelijk één ziekenhuis komt in de badstad: AZ Oostende. “AZ Damiaan en Henri Serruys slaan als gelijke partners de handen in elkaar, in het belang van alle patiënten”, aldus Tommelein.
 2. Wie wint Gouden Garnaalkroket? Oostendse restaurantuitbaters in laatste rechte lijn naar festival: “Mijn geheime ingrediënt, dat hang ik niet aan uw neus”
  PREMIUM
  Oostende

  Wie wint Gouden Garnaalkro­ket? Oostendse restaurant­uit­ba­ters in laatste rechte lijn naar festival: “Mijn geheime ingrediënt, dat hang ik niet aan uw neus”

  Met gezonde spanning zijn Oostendse horeca-uitbaters volop in de weer voor het Garnaalkrokettenfestival. In de Wellington Hippodroom stellen zondag twaalf restaurants de ambachtelijk gemaakte creaties voor. Het publiek stemt mee voor de Gouden Garnaalkroket, terwijl een professionele jury van onder andere Gault&Millau ook zijn favoriet bekroont. Een rondje langs de Oostendse keukens. “Tegen zondag maken we zo’n 2.500 kroketten. Mét handgepelde garnalen”, zegt Tom Vanhaecke van Le Bassin.