Op deze foto zijn de gevaarlijke muien waarvan sprake, duidelijk te zien. Dat zijn riviertjes op het strand. Bij hoogwater worden ze plots onzichtbaar, maar het is er veel dieper en de stroming kan er sterk zijn. Zo komen mensen in de problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze foto zijn de gevaarlijke muien waarvan sprake, duidelijk te zien. Dat zijn riviertjes op het strand. Bij hoogwater worden ze plots onzichtbaar, maar het is er veel dieper en de stroming kan er sterk zijn. Zo komen mensen in de problemen. © Bart Boterman

Steeds meer vragen rond Groeistrand na meerdere drenkelingen, wij gingen te rade bij een kustmorfoloog: “Je kan het strand niet betonneren, natuurlijk”

OostendeDe vele drenkelingen deze maand aan het Groeistrand in Oostende doen steeds meer vragen rijzen over de specifieke situatie aldaar. Afgelopen weekend was het weer prijs. Er komt volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld) een evaluatie na de zomer. Maar hoe zit het daar precies en waarom komen mensen er in de problemen? Zandbanken, muien, kellen, onderstroom... We gingen te rade bij kustmorfoloog Philip Konings uit Blankenberge.