Op deze foto zijn de gevaarlijke muien waarvan sprake, duidelijk te zien. Dat zijn riviertjes op het strand. Bij hoogwater worden ze plots onzichtbaar, maar het is er veel dieper en de stroming kan er sterk zijn. Zo komen mensen in de problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze foto zijn de gevaarlijke muien waarvan sprake, duidelijk te zien. Dat zijn riviertjes op het strand. Bij hoogwater worden ze plots onzichtbaar, maar het is er veel dieper en de stroming kan er sterk zijn. Zo komen mensen in de problemen. © Bart Boterman

Steeds meer vragen rond Groeistrand na meerdere drenkelingen, wij gingen te rade bij een kustmorfoloog: “Je kan het strand niet betonneren, natuurlijk”

OostendeDe vele drenkelingen deze maand aan het Groeistrand in Oostende doen steeds meer vragen rijzen over de specifieke situatie aldaar. Afgelopen weekend was het weer prijs. Er komt volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld) een evaluatie na de zomer. Maar hoe zit het daar precies en waarom komen mensen er in de problemen? Zandbanken, muien, kellen, onderstroom... We gingen te rade bij kustmorfoloog Philip Konings uit Blankenberge.

 1. Deschildre showt zijn streeklekkers op eerste Open Producenten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”
  Oostende

  Deschildre showt zijn streeklek­kers op eerste Open Producen­ten Dag: “Weldra nog meer plaats om te proeven”

  Vlaanderen is rijk aan bedrijven en producenten die met passie en vakkennis topkwaliteit op het bord weten te toveren. Om dat extra in de verf te zetten, wordt komend weekend de eerste editie van Open Producenten Dag georganiseerd. In Oostende neemt onder meer Streekproducten Deschildre deel. Je kan er tijdens een workshop alles leren over het maken van paté. Willy en Karel Deschildre maken op de Oosteroever hun eigen charcuterie. Karel heeft ondertussen nog heel wat uitbreidingsplannen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Brecht Capon (KV Oostende) duidelijk na 1-0-nederlaag op Kortrijk: “Redden het niet elke week met louter 20 goeie minuten”
  Oostende

  Brecht Capon (KV Oostende) duidelijk na 1-0-nederlaag op Kortrijk: “Redden het niet elke week met louter 20 goeie minuten”

  KV Oostende zag op bezoek bij KV Kortrijk een einde komen aan een reeks van vier ongeslagen matchen. Terwijl tegen Sint-Truiden (1-1) en Cercle Brugge (2-1) ondanks matig voetbal toch nog punten werden gehaald, liep het tegen ‘Veekaa’ fout af: 1-0. “We zullen het niet elke week redden met louter en alleen 20 goeie minuten", zucht rechtsachter Brecht Capon.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.