Een boom als relatiegeschenk? Steeds meer mensen maken die keuze.
Volledig scherm
Een boom als relatiegeschenk? Steeds meer mensen maken die keuze. © BOS+

Steeds meer mensen en bedrijven kopen boom als relatiegeschenk of eindejaarscadeau

oostendeEen boom schenken is nooit zo populair geweest als nu. BOS+ ziet een forse stijging in de verkoop van het aantal gepersonaliseerde boompjes. Dat was afgelopen weekend ook merkbaar tijdens een plantactie in Oostende.

  1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
    PREMIUM
    Kust

    Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

    Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.