Jonathan Devos, Tim Corbisier en Kelly Spillier met gevonden flessen van op het strand en het ludieke postkaartje.
Volledig scherm
Jonathan Devos, Tim Corbisier en Kelly Spillier met gevonden flessen van op het strand en het ludieke postkaartje. © Bart Boterman

"Statiegeld niet nodig? Wij rapen vóóral pmd"

KUSTGEMEENTENHet burgerplatform Proper Strand Lopers is misnoegd om de uitlatingen van Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld). Die impliceerde in een tweet dat er tussen aangespoeld afval geen plastic flessen en blikjes zitten, om het afgevoerde wetsvoorstel over statiegeld te rechtvaardigen. "Onzin, want veertig procent van wat wij rapen zijn blikjes en flessen", aldus de Proper Strand Lopers.

 1. Politie Oostende neemt nieuwe motorfietsen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebedrijf veel plezier”
  Oostende

  Politie Oostende neemt nieuwe motorfiet­sen in gebruik en rekent daarvoor al 50 jaar op lokale verdeler: “Doet ons als familiebe­drijf veel plezier”

  Politie Oostende neemt vijf nieuwe BMW-motorfietsen in gebruik van het bekende type R1250RT. De vorige voertuigen waren na intensief gebruik aan vervanging toe. Achter de investering zit ook een lokaal verhaal: de politiezone werkt al sinds de jaren zeventig onafgebroken samen met één en dezelfde BMW-dealer: het Oostendse familiebedrijf M&M Inghelbrecht.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.