Jonathan Devos, Tim Corbisier en Kelly Spillier met gevonden flessen van op het strand en het ludieke postkaartje.
Volledig scherm
Jonathan Devos, Tim Corbisier en Kelly Spillier met gevonden flessen van op het strand en het ludieke postkaartje. © Bart Boterman

"Statiegeld niet nodig? Wij rapen vóóral pmd"

KUSTGEMEENTENHet burgerplatform Proper Strand Lopers is misnoegd om de uitlatingen van Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld). Die impliceerde in een tweet dat er tussen aangespoeld afval geen plastic flessen en blikjes zitten, om het afgevoerde wetsvoorstel over statiegeld te rechtvaardigen. "Onzin, want veertig procent van wat wij rapen zijn blikjes en flessen", aldus de Proper Strand Lopers.

  1. Oostends grillrestaurant My Way wellicht weken gesloten door zware keukenbrand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrikkelijk”
    PREMIUM
    Oostende

    Oostends grillres­tau­rant My Way wellicht weken gesloten door zware keuken­brand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrik­ke­lijk”

    “De volledige keuken is zwartgeblakerd. En zeggen dat we pas twee jaar geleden alles vernieuwden. Wellicht zullen we enkele weken gesloten blijven.” De zaakvoerder van grillrestaurant My Way zit met de handen in het haar nadat een zware uitslaande brand zaterdagmiddag de volledige keuken vernielde. De oorzaak ligt bij een friteuse die vuur vatte, waarna de vlammen zich verspreidden via de dampkap. De brandweer kon wel nóg erger voorkomen.