Het stadhuis van Oostende kleurt oranje
Volledig scherm
Het stadhuis van Oostende kleurt oranje © Stad Oostende

Stadhuis en Kursaal kleuren opnieuw oranje voor campagne tegen geweld

oostendeGeweld binnen het gezin is een probleem dat te vaak onder de radar blijft. Van 25 november tot en met 10 december vraagt de internationale campagne tegen geweld ‘Orange the World’ extra aandacht voor deze problematiek. Ook Stad Oostende werkt hier graag aan mee en laat het Stadhuis en het Kursaal oranje kleuren.

 1. Het Stadsatelier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad
  oostende

  Het Stadsate­lier zal zich de komende jaren buigen over nieuwe invulling site oud zwembad

  Stad Oostende besliste eerder al om het oude zwembad te slopen en de historische site in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Tegen die beslissing werd beroep ingediend door vzw Dement en Archipel vzw. Een van de argumenten van de erfgoedorganisatie was de onduidelijkheid rond de toekomstplannen. Het Stadsatelier heeft nu de opdracht gekregen om de site van het oude zwembad vorm te geven. “En dat zijn voor alle duidelijkheid zeker geen appartementen, maar een open groene ruimte.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”