Het stadhuis van Oostende kleurt oranje
Volledig scherm
Het stadhuis van Oostende kleurt oranje © Stad Oostende

Stadhuis en Kursaal kleuren opnieuw oranje voor campagne tegen geweld

oostendeGeweld binnen het gezin is een probleem dat te vaak onder de radar blijft. Van 25 november tot en met 10 december vraagt de internationale campagne tegen geweld ‘Orange the World’ extra aandacht voor deze problematiek. Ook Stad Oostende werkt hier graag aan mee en laat het Stadhuis en het Kursaal oranje kleuren.

  1. Onbewoonbare Residentie Margate, waar eigenaars fikse leegstandtaks betaalden, verkocht: “Eindelijk moeten we ons daar geen zorgen meer over maken”
    Oostende

    Onbewoonba­re Residentie Margate, waar eigenaars fikse leegstand­taks betaalden, verkocht: “Eindelijk moeten we ons daar geen zorgen meer over maken”

    Het voormalige hotel Derycker, bekend als Residentie Margate, in de Langestraat in Oostende wordt omgevormd tot een meergezinswoning met acht appartementen en een kantoor. Het beschermde monument, dat in 2018 onbewoonbaar werd verklaard en waarvan de eigenaars van de flats een forse leegstandtaks kregen, wordt volledig gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. “We zijn opgelucht dat het gebouw eindelijk verkocht is”, zegt Steven Wittouck, een van de eigenaars die nog wacht op een uitspraak van de rechter.