Drie onderwijsprojecten krijgen een subsidie van de stad
Volledig scherm
Drie onderwijsprojecten krijgen een subsidie van de stad © LBB

Stad Oostende wil ‘Iedereen mee’ en schenkt geld om leerachterstand in te halen en lezen te verbeteren

OostendeStad Oostende trekt voortaan jaarlijks 30.000 euro uit om innovatieve onderwijsprojecten uit te werken. Er gaat geld naar De Katrol, dat ook leerlingen uit de eerste graad middelbaar wil helpen om leerachterstand in te halen. Vrije lagere school Westdiep en Onze-Lieve-Vrouwecollege Kaaistraat zetten met het extra geld dan weer in op lezen.

 1. Vijf weekendtips voor de kust en het hinterland: theatermarathon, bloemenpracht én WK wielrennen op groot scherm
  PREMIUM
  Oostende/Koksijde/Oostkamp/Torhout

  Vijf weekend­tips voor de kust en het hinterland: theaterma­ra­thon, bloemen­pracht én WK wielrennen op groot scherm

  Het weekend van 25 en 26 september lonkt en dan is het tijd voor ontspanning. Nog geen idee waarheen? Wij helpen je graag op weg om er iets leuks van te maken. Wat dacht je van theater, kermis, indrukwekkende bloemenpracht of WK wielrennen op de weg op groot scherm? We selecteerden vijf weekendtips uit het noorden van onze provincie.
 2. Ooit noemden ze hem ‘Dokter Rohypnol’, nu staat Oostendse huisarts (71) voor rechter omdat hij drugsverslaafden te veel medicatie zou hebben voorgeschreven
  Oostende

  Ooit noemden ze hem ‘Dokter Rohypnol’, nu staat Oostendse huisarts (71) voor rechter omdat hij drugsver­slaaf­den te veel medicatie zou hebben voorge­schre­ven

  Een 71-jarige huisarts uit Oostende staat in de Brugse rechtbank terecht, omdat hij te veel medicatie zou hebben voorgeschreven aan drugsverslaafden. Johan D., die ooit bekend stond als ‘Dokter Rohypnol', moest jaren geleden al voor dezelfde inbreuken voor de rechter komen. Omdat de huidige feiten uit diezelfde periode dateren, vorderde het parket geen concrete straf meer.