Bibliotheek Kris Lambert in Oostende
Volledig scherm
Bibliotheek Kris Lambert in Oostende © LBB

Stad Oostende stelt uitbater aan voor het Leescafé

OostendeHet College van Burgemeester en Schepenen stelde een nieuwe uitbater aan voor het Leescafé in de bibliotheek. De concessie werd toegewezen aan de firma 9:9 Entertainment bvba.

 1. Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoonstelling in Leffinge

  Golfmeisje van William Sweetlove op rondpunt gidst je naar zijn tentoon­stel­ling in Leffinge

  Vanaf 8 april kan het grote publiek de eerste retrospectieve tentoonstelling van William Sweetlove in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Leffinge bezoeken. De voorbereidingen lopen volop. Sweetlove drukt zijn opvallende stempel niet alleen binnen de muren van het imposante kerkgebouw. Op het rondpunt aan de Oostendelaan en het shoppingcenter in Middelkerke prijkt tot half september een felrode ‘Cloned Golf-girl with turtles’, één van Sweetloves meest opvallende kunstwerken.
  Middelkerke
 2. Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstelling zijn we een belangrijke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende zet in op groei en bouwt nieuwe loods. “Met een stijgende tewerkstel­ling zijn we een belangrij­ke meerwaarde voor de regio”

  Haven Oostende stelde donderdag hun jaarverslag voor, waaruit blijkt dat ze het beste financiële resultaat geboekt hebben sinds 1998. Daarnaast is ook de tewerkstelling in stijgende lijn. De haven en dochteronderneming REBO kondigden meteen ook een grote investering aan. “We willen stappen zetten om als moderne haven deel uit te maken van de logistieke keten”, klinkt het.
  Oostende
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.