De Spuitenpatrouille is een samenwerking over verschillende stadsdiensten heen: Openbaar Domein, Veiligheid, Tewerkstelling en MSOC Oostende, het Medisch Sociaal Opvangcentrum voor Druggebruikers.
Volledig scherm
De Spuitenpatrouille is een samenwerking over verschillende stadsdiensten heen: Openbaar Domein, Veiligheid, Tewerkstelling en MSOC Oostende, het Medisch Sociaal Opvangcentrum voor Druggebruikers. © LBB

Stad Oostende gaat van start met Spuitenpatrouille

OostendeOostende wil met een ‘Spuitenpatrouille’ het probleem van zwerfspuiten extra aanpakken. Zwerfspuiten zijn drugs- of medicatiespuiten die gebruikers weggooien in de publieke ruimte. In 2020 ruimden de stadsdiensten 260 exemplaren op.

 1. Student hangt twee naaktfoto's van z'n ex uit in inkomhal van haar appartement: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”
  Oostende/Bredene

  Student hangt twee naaktfo­to's van z'n ex uit in inkomhal van haar apparte­ment: “Hij had op voorhand opgezocht welke straffen daar op staan”

  Een 22-jarige man uit Bredene riskeert een werkstraf van 50 uren, omdat hij na een relatiebreuk twee naaktfoto’s van z’n ex-vriendin uithing in de inkomhal van het appartementsgebouw waar ze woonde. J.G. zocht een dag eerder volgens het parket op welke straffen op dat misdrijf staan. Alleen deed hij dat volgens z’n advocaat verkeerdelijk op een Nederlandse website.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Chef van 1.100... chefs: Oostendenaar Philippe Daue (56) heeft indrukwekkende job beet als culinair directeur bij Shanghai Disney Resort in China
  PREMIUM
  Oostende

  Chef van 1.100... chefs: Oostende­naar Philippe Daue (56) heeft indrukwek­ken­de job beet als culinair directeur bij Shanghai Disney Resort in China

  Een Oostendenaar die het roer overneemt in Disneyland. Het lijkt misschien een sprookje, maar voor Philippe Daue (56), als zoon van wijlen Jean-Marie Daue geen onbekende in de regio, is het maar al te echt. Het roer waarvan sprake is er eentje van culinaire aard, want Daue gaat in april aan de slag als culinair directeur in het imposant Shanghai Disney Resort in China. Hij zal er verantwoordelijk zijn voor 1.100 chefs en stewards, geen kleine uitdaging dus. “Kon pa dit nog maar meemaken.”