Leefschool De Vlieger was eerste 'Fietsschool van Oostende’.
Volledig scherm
Leefschool De Vlieger was eerste 'Fietsschool van Oostende’. © rv

Stad en KVO gaan opnieuw op zoek naar de 'Fietsschool van Oostende’

OostendeDe stad organiseert in 2022 voor de tweede keer een wedstrijd voor alle basis- en secundaire scholen om de ‘Fietsschool van Oostende’ te worden.

 1. Bovengrondse bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”
  PREMIUM

  Bovengrond­se bouwwerken aan nieuwbouw VTI Oostende gestart: “Tegen het bouwverlof zou de open ruwbouw af moeten zijn”

  De werkzaamheden voor de nieuwbouw van het VTI zitten op kruissnelheid. Na intensieve grondwerken zijn nu de bovengrondse werkzaamheden begonnen. De eerste kolommen werden al geplaatst en tegen het einde van de eerste week van de paasvakantie wordt de volledige funderingsplaat afgewerkt. “Alles verloopt zoals gepland waardoor eind februari 2024 de verhuis klaar zou moeten zijn”, vertelt Kris Barber, technisch directeur van het bouwproject.
  Oostende
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschuldigt erfenis te stelen

  “Hij heeft mijn moeder volledig in zijn macht”: 74-jarige man riskeert celstraf nadat hij zoon van partner (85) ervan beschul­digt erfenis te stelen

  Een 74-jarige man uit Oostende riskeert 37 maanden cel voor valsheid in geschrifte en lasterlijke aangifte. H.A. zou medische attesten vervalst hebben om zijn 85-jarige, handelingsonbekwame partner uit de bewindvoering te krijgen. Volgens de bewindvoerster van de vrouw is dat met een duidelijke reden: “Hij wil aan haar geld.” De zoon van de vrouw had enkele jaren geleden zelfs een klacht aan zijn been.
  Oostende
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (64) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe intensief speurwerk verdachte van moord op Marleen (64) in de cel kreeg: “Niets mag naar buiten, maak hem niet slimmer dan hij al is”

  Dankzij knap en snel politiewerk zit een 32-jarige man in de cel op verdenking van de moord op Marleen V.L. (64) uit Oostende. Het lichaam van de weduwe werd begin deze week gevonden naast een weg in Koewacht, een dorpje net over de Nederlandse grens. Maar waarom moest ze dood? En waarom werd haar lichaam net daar gedumpt? Een reconstructie van een kleine week speurwerk, te beginnen bij een buschauffeur met een volle blaas.
  Oostende
 2. KIJK. Vijf maanden na gasexplosie straalt team van ‘Lizette & Lucien’ op nieuwe stek: “Ik had tranen in mijn ogen en pakte mijn mama vast”
  PREMIUM

  KIJK. Vijf maanden na gasexplo­sie straalt team van ‘Lizette & Lucien’ op nieuwe stek: “Ik had tranen in mijn ogen en pakte mijn mama vast”

  Met vlinders in de buik: zo wandelden de bijzondere medewerkers van Lizette & Lucien vanochtend door het gloednieuwe pand in Oostende. Een zware gasontploffing vernielde in oktober vorig jaar ‘hun’ horecazaak. Zaterdag breekt het grote moment van de heropening aan, maar wij zagen de medewerkers vandaag al even proefdraaien en lieten ons rondleiden. “Gianni, doe jij de afwas maar, ik zal wel de bovenverdieping tonen.”
  Oostende