Woonzorgcentrum James Ensor aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum James Ensor aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. © LBB

“Soms moest één verpleegkundige zich ontfermen over maar liefst 100 bewoners”: Verblijf in Oostends woonzorgcentrum kost handenvol geld, maar het staat op zwarte lijst

OostendeHet woonzorgcentrum James Ensor in Oostende staat onder verhoogd toezicht van het Agentschap Zorg en Gezondheid, omdat er tijdens controles tekortkomingen zijn vastgesteld. Een voormalige medewerker getuigt over de schrijnende gevolgen voor de bewoners. “We stonden soms helemaal alleen voor 100 bewoners over vier verdiepingen. Dan moet je kiezen wie je eerst helpt en wie je een uur laat wachten voor ze kunnen plassen. Verschrikkelijk.”

 1. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste in 7 dagen maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Oostende
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.