Bij een slaapkamerbrand in de Spaarzaamheidsstraat in Oostende is woensdagmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een slaapkamerbrand in de Spaarzaamheidsstraat in Oostende is woensdagmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen. © Bart Boterman

Slaapkamerbrand kost leven aan 61-jarige Marc: “Een jaar geleden is hij mijn peter geworden”

OostendeBij een slaapkamerbrand in een flat in de Spaarzaamheidsstraat in Oostende is woensdagochtend een bewoner om het leven gekomen. Het gaat om de 61-jarige Marc Thielemans, oorspronkelijk uit Vilvoorde. “Iedereen hier in het gebouw is in shock”, vertelt onderbuur en goede vriend Christophe Nobels. “Een jaar geleden vroeg hij of hij mijn peter mocht worden.”

 1. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.