Shekina (17) wou later stylist worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Shekina (17) wou later stylist worden. © RV

Shekina Vena (17) zijn nieuw leven in België eindigt abrupt in Noordzee: “Hij was onze kleine broer en zal dat nu voor altijd blijven”

In 2013 kwam Shekina Vena (17) vanuit Congo naar België met één doel: studeren om een zo goed mogelijk leven op te bouwen. Hij liet er zelfs zijn ouders en vijf broers en zussen voor achter. Maar donderdagnamiddag kwam abrupt een einde aan zijn droom: een hevige onderstroom deed de tiener, die niet kon zwemmen, voor de kust van Oostende verdrinken. “In enkele seconden is dat fataal afgelopen, ondanks de aanwezigheid van de redders.”

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.