Stemmenimitator Guga Baúl gidst je door Oostende.
Volledig scherm
Stemmenimitator Guga Baúl gidst je door Oostende. © Dieter Bacquaert

Sergio Herman en Patrick Lefevere serveren je leuke weetjes tijdens het lopen... Of is het toch Guga?

OostendeOostende is nog tot en met 16 mei het decor voor een virtuele run met Guga Baúl als persoonlijke audiogids. Vlaanderens bekendste stemmenimitator is niet alleen een geboren Oostendenaar, maar ook een geboren verteller. Guga en zijn alter ego’s zullen je met plezier de lekkerste en leukste weetjes over de Koningin der Badsteden serveren.

 1. “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmokkelaars die vluchtelingen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel
  Koksijde

  “Steek ze maar zonder zwemvest in die boot”: mensensmok­ke­laars die vluchtelin­gen met kinderen de Noordzee opstuurden krijgen tot 12 jaar cel

  Vijf leden van een mensensmokkelbende die vluchtelingen met kinderen in gammele bootjes de Noordzee opstuurden richting het Verenigd Koninkrijk, hebben celstraffen tot 12 jaar gekregen. Volgens het parket hadden de Iraniërs geen enkel respect voor het leven van de slachtoffers. “Uit één van hun telefoongesprekken bleek dat de vluchtelingen desnoods maar zonder zwemvest op de boot werden gestoken”, stelde procureur Manuel Manderick.
 2. Maskers van Ensor verrijzen als streetart op Europacentrum in Oostende
  Oostende

  Maskers van Ensor verrijzen als streetart op Europacen­trum in Oostende

  Een groot streetartwerk in de Vlaanderenstraat, dat kon niet anders dan verwijzen naar de grote Oostendse meester die hier een eigen museum heeft, James Ensor. Op de sokkel van het Europacentrum zijn de befaamde maskers van Ensor voortaan te vinden in een metershoge muurschildering. “Het is niet enkel een mooie uitbreiding voor The Crystal Ship, het is ook een mooie meerwaarde voor de omgeving”, vindt burgemeester Bart Tommelein.