De zoekactie werd stelselmatig opgeschaald - onder het oog van veel kijklustigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zoekactie werd stelselmatig opgeschaald - onder het oog van veel kijklustigen. © Henk Deleu

Sekina (17) verdrinkt tijdens zwempartij met vrienden: samen de zee in, dan plots verdwenen

Het leek een mooie dag te worden in Oostende. De eerste zonnigere dag sinds lang leek zonder incidenten te verlopen, ondanks de massa toeristen. Maar het noodlot sloeg toe. De 17-jarige Ukkelse jongen Sekina liet zich verrassen in zee tijdens een zwempartij, die uiteindelijk fataal afliep. Zijn vrienden blijven in shock achter, net als de honderden hulpverleners. “Een drama is dit, een zwarte dag”, klinkt het ook bij waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld).

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”
  PREMIUM
  Oostende

  Chef Vito opent eerste drijvend restaurant: “Bijna anderhalf jaar bezig geweest met project”

  Resto Vito opent woensdag een nieuwe restaurant op een heel bijzondere locatie. Het wordt het eerste drijvende restaurant in Oostende, dat bovendien uitkijkt op de Mercator. Er is een open keuken en plaats voor 25 bezoekers. De zaak voelt verrassend ruim aan en is modern ingericht. In de keuken staat Vito Centomani, ondertussen al enkele jaren een vaste waarde in Oostende met zijn Italiaanse kookkunsten.