Er was al heel wat belangstelling voor de kookwedstrijden.
Volledig scherm
Er was al heel wat belangstelling voor de kookwedstrijden. © Benny Proot

"School op Europese kaart zetten"

OOSTENDEHet Kursaal vormt deze week het decor voor een congres van Europese hotel -en toerismescholen. Het Ensorinstituut neemt een voortrekkersrol op zich en vaardigt twee studenten af in twee van de elf wedstrijden. "Dit congres is belangrijk om onze school op de Europese kaart te zetten", vertelt Eva Matton, technisch adviseur.

 1. Dit indrukwekkende gebouw is het nieuwe crematorium van Oostende: “We mikken op 2.700 crematies per jaar”
  PREMIUM
  Oostende

  Dit indrukwek­ken­de gebouw is het nieuwe crematori­um van Oostende: “We mikken op 2.700 crematies per jaar”

  Het nieuwe crematorium Polderbos in Oostende, het derde in West-Vlaanderen na Brugge en Kortrijk, is bijna klaar. De bouw is een werk van lange adem geworden na perikelen over de inrichting en de coronacrisis. Volgens de huidige planning zouden de ovens in maart beginnen draaien. “En vanaf juni kunnen de eerste ceremonies hier doorgaan”, zegt directeur Johan Seynaeve. We kregen een rondleiding in het nieuwe gebouw, dat ook een architecturale parel is geworden.
 2. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie