Scholengroep reageert verontwaardigd op huilend jongetje (6) dat in de kou werd gezet op school: “Leerkracht op gepaste manier sanctioneren”

Oostende“Dit is absoluut niet onze manier van straffen. We zullen de leerkracht op gepaste wijze sanctioneren.” De scholengroep STROOM is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van een filmpje dat dinsdag op sociale media verscheen. Daarop is een huilend jongetje (6) te zien dat letterlijk in de kou wordt gezet bij MPI De Vloedlijn, een school voor buitengewoon onderwijs in Oostende. De politie is intussen een onderzoek gestart naar het verspreiden van beelden waarop een minderjarige herkenbaar te zien is.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 3. IN BEELD. Paulusfeesten klaar om Oostendenaars te verwelkomen in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”
  PREMIUM
  Oostende

  IN BEELD. Paulusfees­ten klaar om Oostende­naars te verwelko­men in vernieuwd decor: “Alles wat we geleerd hebben tijdens corona zit mee in ons nieuw concept”

  Oostende heeft er al een drukke festivalzomer opzitten, maar vanaf dinsdag is het tijd voor hét feest van de Oostendenaars, de Paulusfeesten. Het stadsfestival zorgt voor een nieuwe invulling van het Petrus en Paulusplein met een gloednieuw decor. Een team van 7 vrijwilligers is al het ganse jaar bezig met de invulling. “Het is een decor met een hoek af, dat past bij de feesten.”