Er staan al drie masten op de Hendrik Baelskaai. In de armen zit ledverlichting.
Volledig scherm
Er staan al drie masten op de Hendrik Baelskaai. In de armen zit ledverlichting. © Foto Benny Proot

'Scheepsmasten' verlichten Baelskaai

OOSTENDEDe Hendrik Baelskaai krijgt tien opvallende verlichtingspalen in de vorm van een scheepsmast. Het prijskaartje bedraagt 680.000 euro, waarvan de helft betaald wordt door de privésector.

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”
  PREMIUM
  Oostende

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Oostende (al) wakker van de Rode Duivels? “Er zal vooral binnen gekeken worden”

  In Oostende zijn er momenteel nog geen grote plannen om het WK Voetbal te volgen binnen twee maanden, dat blijkt uit onze rondvraag in de badstad. Er komt wel zeker een groot voetbalfeest in de ACEG Wellington Renbaan. Hier zullen 2.500 supporters de wedstrijden van de Belgen kunnen volgen op groot scherm. “We voorzien geen festiviteiten buiten. Je weet toch nooit wat het weer zal geven.”
 2. Handelaars proberen te besparen op energie, maar de lichten doven is moeilijk: “Mensen moeten toch kunnen zien wat ze kopen”
  Oostende

  Handelaars proberen te besparen op energie, maar de lichten doven is moeilijk: “Mensen moeten toch kunnen zien wat ze kopen”

  De leden van handelsfederatie Comeos nemen bij de start van de herfst extra maatregelen in de strijd tegen de hoge energieprijzen. In Oostende hebben de handelaars daar evenwel niet op gewacht. Zo paste Ellen Distave van de bekende boetiek Lily in de Hertstraat al de lichten aan. Kledingketen Brooklyn is dan weer niet van plan om de temperatuur in de handelszaken tot 19 graden Celsius te beperken.