Een van de kokmeeuwkuikentjes die gered kon worden. Gelukkig boden hun donsjes bescherming.
Volledig scherm
Een van de kokmeeuwkuikentjes die gered kon worden. Gelukkig boden hun donsjes bescherming. © Benny Proot

Schandalig: kwajongens zwemmen naar broedeiland in Spuikom en gooien met kuikentjes en eieren

Twee jongens hebben lelijk huisgehouden op een broedeiland in de Spuikom. Ze gooiden er met verschillende kuikentjes en eieren van broedende kokmeeuwen. Op dit ogenblik ontfermt het Vogelopvangcentrum (VOC) zich over vijf geredde kuikens. “We doen een oproep om enerzijds de daders te vinden en anderzijds de zeevogels met rust te laten”, zegt Claude Velter van het VOC.

  1. Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekongeval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Joeri (22) overleefde vijf jaar geleden maar nipt een dodehoekon­geval: “Er staan geen nieuwe operaties meer gepland. Voor mij hoeft het ook niet meer”

    “Ik voel me goed nu en probeer me voor anderen in te zetten.” In deel vijf van het Fietsdossier West-Vlaanderen lees je hoe Joeri Verbeeck (22) uit Heule heeft leren leven met zijn beperkingen. Vijf jaar geleden heeft hij op de Kortrijkse ring ternauwernood een dodehoekongeval overleefd. Hij kijkt alleen nog vooruit en blijft ijveren voor meer verkeersveiligheid.