De brandweer redde het schaap nog uit een beek, maar het dier overleed alsnog door de bijtwonden, shock en onderkoeling.
Volledig scherm
De brandweer redde het schaap nog uit een beek, maar het dier overleed alsnog door de bijtwonden, shock en onderkoeling. © BBO

Schaap doodgebeten door losgerukte hond in natuurgebied: “Het zoveelste incident met wandelaars, dit kan zo niet langer”

OostendeIn het natuurgebied achter het Ensorkerkje in Mariakerke bij Oostende is zaterdagavond een schaap doodgebeten door een losgerukte hond. Het gewonde schaap vluchtte in een beek, werd nog gered door de brandweer, maar overleed toch aan de verwondingen. “Er moet dringend iets veranderen”, zegt Joke Coopman van beheerder Buitengoed Oostende vzw. 

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Olivier Laurent komt met hommage aan Jacques Brel naar het Kursaal: “Het wordt een nostalgische trip voor zowel ik als fans van Brel”

  Olivier Laurent komt met hommage aan Jacques Brel naar het Kursaal: “Het wordt een nostalgi­sche trip voor zowel ik als fans van Brel”

  Dit jaar is het exact 45 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Op vrijdag 8 december brengt Olivier Laurent een unieke hommage op het podium van het Kursaal aan één van de belangrijkste artiesten die België ooit heeft gekend. De fenomenale songs als ‘Marieke’, ‘Mijn Vlakke Land’, ‘Ne Me Quitte Pas’ en ‘Voir Un Ami Pleurer’ zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. “Het wordt een speciale avond voor mij want ik heb er altijd over gedroomd om op het podium van het Kursaal te staan”, zegt Olivier Laurent.
  Oostende