Thierry Debal en Annick Dayer hebben restaurant Savarin volledig vernieuwd.
Volledig scherm
Thierry Debal en Annick Dayer hebben restaurant Savarin volledig vernieuwd. © Proot

Savarin is enige Oostendse stijger in Gault&Millau

Vorig jaar mocht Oostende nog vier nieuwkomers verwelkomen in de Gault&Millau. Dat was goed nieuws voor de stad nadat er heel wat inspanningen geleverd werden om het niveau culinair te verhogen. Dit jaar valt de 21 (Vingt-et-Un) terug af. De meeste restaurants konden hun score behouden, enkel Savarin doet het beter dan vorig jaar. Marina krijgt opnieuw de hoogste score met 14/20.

 1. Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ontbijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”
  PREMIUM
  Oostende

  Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ont­bijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”

  Heel wat horeca-uitbaters proberen tijdens de verplichte sluiting niet alleen creatief uit te pakken, veel zelfstandigen doen ook zoveel mogelijk zelf om de kosten te drukken. Ook Elke Albrecht (30) uit Bredene stond tijdens de lockdown om 2 uur ’s nachts op om ontbijtboxen klaar te maken voor haar bekende Food- & Coffeebar Albrecht in Oostende. Ondertussen is ze vijf maanden zwanger en moet ze meer rust nemen van de dokter. “Het is niet het beste moment om zwanger te zijn, maar ik kon onze droom niet blijven uitstellen”, vertelt de jonge onderneemster.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond