Runway 26-08 opent in april
OOSTENDEIn april moet Runway 26-08 de deuren openen. Dat is een restaurant en feestzaal, maar ook een grote cateringkeuken voor de bevoorrading van vliegtuigen. Het Nederlandse bedrijf Erasmus, al een jaar actief op de luchthaven, neemt de werking op zich.
Al sinds oktober is het Nederlandse cateringbedrijf Erasmus druk in de weer om het pand in de Nieuwpoortsesteenweg 945 volledig om te bouwen. Begin januari 2016 sloot restaurant Charles Lindbergh van bekende horecaman Alain Tournoy na acht jaar de deuren. Daarvoor was horecazaak Icarus er gevestigd. De concessie over het gebouw tussen Tournoy en de luchthaven liep af en het luchthavenbestuur liet verstaan andere plannen te hebben met de site. Die plannen worden nu concreet. In april moet met Runway 26-08 een nieuwe horecazaak de deuren openen.
2x 200 man
"We hebben het volledige gebouw gestript en werkelijk alles vernieuwd: elektriciteit-, gas- en waterleidingen, ventilatie en ga zo maar door", vertellen Erik van Welzen van Erasmus en bouwmanager Arold Holman. "In totaliteit zullen tussen de 175 en 200 personen binnen kunnen plaatsnemen. Dat is mogelijk dankzij een grote uitbouw van 7 op 24 meter met grote glaspartijen. Er zijn bijvoorbeeld ook twee 'private rooms' waar telkens achttien en veertien mensen kunnen tafelen. Aansluitend is buiten, op het terras, nog eens plaats voor zo'n 200 gasten. Boven richten we een nieuwe verdieping in, van waaruit je ook een mooi zicht hebt over de luchthavensite. Runway 26-08, een verwijzing naar de coördinaten van de landingsbaan, is een publiek toegankelijk restaurant, waar iedereen kan genieten van een lekker hapje en drankje. Je kan de zaal ook huren voor feesten, recepties of vergaderingen."
Catering
Erasmus liet ook een nieuwe keuken aanbouwen van zo'n 7 op 20 meter groot. "Hier zullen uiteraard de maaltijden voor Runway 26-08 worden bereid, maar zullen we ook de catering van de vliegtuigen verzorgen", vervolgen van Welzen en Holman. "Ook de catering voor de nieuwe businessterminal (die begin 2019 klaar moet zijn, red.) wordt van hieruit geregeld. Een realistische schatting is dat we vanuit onze nieuwe keuken zo'n duizend gerechten per dag kunnen bereiden. Dat zal met verse, kwalitatieve producten gebeuren en dagelijks wisselen we van menu. Een link naar de Noordzee is met verse vis en zeevruchten niet ver weg. We willen drempelverlagend werken en iedereen kunnen verwelkomen." Erasmus opende in april 2017 de lounge Horizon in de vernieuwde vertrekhal van de luchthaven. "Daar werken nu zo'n twintig krachten. In Runway 26-08 zullen nog eens 25 man tewerkgesteld worden." Er wordt zowel een Belgische als Nederlandse chef en manager aangesteld. Eén van de leidinggevenden is Bart De Bruycker, bekend van Rotary Ter Streep en Hotel Ter Streep. Erasmus investeert een miljoen euro in het nieuwe project. Met de luchthaven is er een concessieovereenkomst van twintig jaar. "De komst van 26-08 is belangrijk voor de luchthaven én de hele regio. Met Erasmus werken we al succesvol samen in Oostende, maar ook op de luchthaven van Antwerpen", zegt luchthavendirecteur Marcel Buelens.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
TV
STREAMINGTIP. ‘More Than This’: liefde in alle kleuren
-
PREMIUM
Krapte op arbeidsmarkt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-privé balans in de verf”
Er staan op een totaal van 150.755 voltijdse medewerkers 14.380 vacatures open bij Vlaamse lokale besturen. Dat aantal zal nog toenemen, want binnen de tien jaar gaan 35.000 medewerkers – bijna één op de vier – met pensioen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt nu met een actieplan. Hoe kan je mensen overtuigen van een job in een stad of gemeente?Oostende -
PREMIUM
Van een boerderijbezoek tot laserhooten: 6 leuke tips voor Vaderdag in Brugge en aan de kust
Het is bijna Vaderdag! Tijd dus om je papa in de watten te leggen met een etentje, uitstap of cadeau. Nog geen inspiratie? Wij helpen je op weg met zes tips in Brugge en aan de kust. Van een lactaattest bij LOAD in Brugge tot een ontroerende film in Oostende: zo bezorg je je vader een onvergetelijke dag.Oostende -
-
Oost-Vlaming ontsnapt aan jaar cel voor diefstal van één fiets
Bredene -
Ticketverkoop Garnaalkrokettenfestival start op 8 juni
Het Garnaalkrokettenfestival komt terug tijdens het weekend van 14 en 15 oktober. De ticketverkoop voor het evenement start op 8 juni. Wie wil komen proeven van de lekkerste garnaalkroketten zal snel moeten zijn. De eerste edities waren telkens razendsnel uitverkocht.Oostende -
PREMIUM
Roseline (63), zus van ‘Tom Spier’, praat voor het eerst na bewogen assisenproces: “Ik wist dat hij mijn vader de kop zou inslaan”
Drie jaar nadat haar vader Frans Debaillie (90) werd doodgeschopt in z’n kasteel in Kortrijk door z’n zoon Tom (59), hoopt dochter Roseline (63) de zaak af te kunnen sluiten. Maar niet voor ze eerst nog eens aan de alarmbel trekt. Over de hulp die ze voor de moord niet kreeg van Justitie, het wrang gevoel dat ze overhoudt na het assisenproces en haar broer, die ze niet meer zo wil noemen. “Ik heb mijn vader gewaarschuwd dat Tom hem ooit eens de kop zou inslaan”, zucht Roseline.Oostende -
Spaargids.be
Is een termijnrekening opnieuw interessant? Dit zijn de verschillen met een gewone spaarrekening