De PlantenBieb is dagelijks vrij toegankelijk op de site van het woonzorgcentrum Drie Platanen, Nieuwpoortsesteenweg 759.
Volledig scherm
De PlantenBieb is dagelijks vrij toegankelijk op de site van het woonzorgcentrum Drie Platanen, Nieuwpoortsesteenweg 759. © rv

Ruil plantjes en stekjes in de PlantenBieb

OostendeCurieus heeft samen met het woonzorgcentrum Drie Platanen en volkstuinvereniging Tuinhier-Akkerwinde een PlantenBieb geopend. Een open kast waar de buurt terechtkan met hun teveel aan zaadjes, stekjes en plantjes, maar waar je ook terecht kan om nieuwe soorten te ontdekken of om eens iets te proberen.

 1. Uitbaters Bistrot uit Oostende en Couverts et Verres uit Eernegem openen samen zomerbar: “Samen bieden we onvergetelijke avonden aan”

  Uitbaters Bistrot uit Oostende en Couverts et Verres uit Eernegem openen samen zomerbar: “Samen bieden we onvergete­lij­ke avonden aan”

  Vrienden Veronica Bersteneva en Tobias Deckmyn pakken volgende maand uit met een gloednieuwe pop-up in Ichtegem. Zij is zaakvoerster van Bistrot in Oostende, hij is bekend als uitbater van Couverts et Verres in Eernegem, deelgemeente van Ichtegem. “De mooie ligging met een tuin van 400 vierkante meter zal volledig benut worden voor zomerbar Green”, klinkt het enthousiast.
 2. “Ons leven ziet er helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”: ouders van Arne (23) lezen emotionele brief voor op proces rond treinongeval van hun zoon
  PREMIUM
  Oostende/Roeselare/Melle

  “Ons leven ziet er helemaal anders uit: één met kerkhofbe­zoe­ken en verschrik­ke­lij­ke nachtmer­ries”: ouders van Arne (23) lezen emotionele brief voor op proces rond treinonge­val van hun zoon

  “We hebben een leven voor en na 21 september 2017.” Aan de hand van een emotionele brief omschreven de ouders van Arne Willaert (23) in de Brugse rechtbank hoe de dood van hun zoon hun gezin compleet overhoop haalde. De Roeselarenaar stierf 3,5 jaar geleden bij werken aan het station van Oostende, toen hij gegrepen werd door een trein. De projectleider die hem begeleidde riskeert nu een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden. “Dit had vermeden kunnen worden”, menen Arnes ouders.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"