Onze buit, op ongeveer 100 vierkante meter: 134 peuken op het strand
Volledig scherm
Onze buit, op ongeveer 100 vierkante meter: 134 peuken op het strand © LBB

Rookvrij strand? Wij doen de test en vinden meteen 134 peuken op 100 vierkante meter

Het was een kleine maand geleden groot nieuws in Oostende: vanaf 1 juli is het Nieuwe Strand rookvrij. Afval wordt er apart gedeponeerd en sigarettenpeuken zouden we niet vinden, als we  Groen op Facebook mochten geloven. Jammer genoeg is de realiteit iets minder mooi. Een wandeling op de 100 vierkante meter in onze buurt leverde 134 peuken op. En de rokende toerist, die rookte voort...

22 reacties

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Eigenaardig te moeten vaststellen dat je op het strand nooit sigarettenpeukjes vindt van niet-rokers!...
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  3 jaar geleden
  Rokers hebben zelf geen respekt voor hun eigen longen, laat staan andermans longen!
 • Jan Delafontaine

  3 jaar geleden
  Wie rookt er nu nog eigenlijk? Dat vies gedoe is toch al 20 jaar oude te mode?
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Er zijn haast geen rokers die hun peuken opruimen. De meesten hebben geen karakter om te stoppen met roken en geen respect om hun peuken naar de asbak te brengen.
 • guy muis

  3 jaar geleden
  ik trap liever in zand met peuken dan met hondendrollen!
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaatsbaan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlichtjes”
  bredene

  Goed gevuld programma van ‘Bredene Wintert’ doet gemis van schaats­baan vergeten: “We moeten besparen, maar niet op kerstlicht­jes”

  Nog meer kerstlichtjes, een rolschaatspiste, wintermarkt, kermis en kerstzoektocht: Bredene doet er alles aan om haar inwoners de ijspiste niét te laten missen. De sfeerverlichting gaat vandaag al aan in alle straten en wijken. Dat het gemeentebestuur daar de voorbije jaren extra aandacht aan besteed heeft, mag duidelijk zijn. Het eindejaarsevenement ‘Bredene Wintert’ brengt dit jaar sfeer naar het Duinenplein, het Vanden Wegheplein (Sas) en het MEC Staf Versluys.
 1. “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtscheiding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  “Stop het politiek gekibbel!”: vakbonden reageren op vechtschei­ding met Oostends ziekenhuis én gedwongen huwelijk in Brugge

  De vakbondsorganisaties ACOD, ACV en VSOA van het algemeen ziekenhuis Sint-Jan Brugge-Oostende reageren furieus op het politiek gekibbel over de ‘vechtscheiding’ tussen Brugge en Oostende én het recente ‘gedwongen huwelijk’ tussen Sint-Jan en Sint-Lucas in Brugge. “Waarom zouden we een openbaar ziekenhuis privatiseren?", vragen de vakbonden zich af.