de rog werd te Oostende uitgeroepen tot de vis van het jaar
Volledig scherm
de rog werd te Oostende uitgeroepen tot de vis van het jaar © Benny Proot

Rog is vis van het jaar. “Vis wordt vaak gevangen door Vlaamse vissers, maar is nog te weinig bekend”

OostendeDe rog is vis van het jaar 2021. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt in Oostende. 

 1. Oostendse serieverkrachter uitgeleverd aan ons land, maar proces wordt wéér uitgesteld
  Oostende

  Oostendse seriever­krach­ter uitgele­verd aan ons land, maar proces wordt wéér uitgesteld

  Het proces tegen de Oostendse serieverkrachter Hayk Terterian (32) is nog maar eens uitgesteld. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat de man enkele weken geleden is uitgeleverd aan ons land. De dertiger met Armeense roots tekent in de Brugse rechtbank verzet aan tegen de 25 jaar cel die hij in 2015 kreeg voor een reeks verkrachtingen in Oostende. Hij stond op de ‘Belgium’s most wanted’-lijst nadat hij al zes jaar spoorloos was.
 2. Wie wint Gouden Garnaalkroket? Oostendse restaurantuitbaters in laatste rechte lijn naar festival: “Mijn geheime ingrediënt, dat hang ik niet aan uw neus”
  PREMIUM
  Oostende

  Wie wint Gouden Garnaalkro­ket? Oostendse restaurant­uit­ba­ters in laatste rechte lijn naar festival: “Mijn geheime ingrediënt, dat hang ik niet aan uw neus”

  Met gezonde spanning zijn Oostendse horeca-uitbaters volop in de weer voor het Garnaalkrokettenfestival. In de Wellington Hippodroom stellen zondag twaalf restaurants de ambachtelijk gemaakte creaties voor. Het publiek stemt mee voor de Gouden Garnaalkroket, terwijl een professionele jury van onder andere Gault&Millau ook zijn favoriet bekroont. Een rondje langs de Oostendse keukens. “Tegen zondag maken we zo’n 2.500 kroketten. Mét handgepelde garnalen”, zegt Tom Vanhaecke van Le Bassin.