Roekeloze bestuurder (19) die meerdere dagen op nieuwe rotonde drift, speelt rijbewijs kwijt: “Onze klanten zaten hier met de daver op het lijf”

OostendeDe politie van Oostende heeft een straatracer geïdentificeerd die meerdere dagen heeft gedrift op de nieuwe rotonde aan de Visserskaai. Het gaat om een 19-jarige Oostendenaar, die zijn rijkunsten maar al te graag wou demonstreren. “De procureur des Konings heeft zijn rijbewijs alvast voor 15 dagen ingetrokken en de bestuurder zal zich voor de rechter moeten verantwoorden”, stelt commissaris Kris Allary.

 1. Basisschool ‘t Klein College dicht na corona-uitbraak: “Al onze leerkrachten zijn gevaccineerd, maar toch zijn er ziek uitgevallen met koorts”
  Oostende

  Basis­school ‘t Klein College dicht na corona-uit­braak: “Al onze leerkrach­ten zijn gevacci­neerd, maar toch zijn er ziek uitgeval­len met koorts”

  Basisschool ‘t Klein College in Oostende is sinds donderdagmorgen, en minstens tot maandag, volledig gesloten door meerdere coronabesmettingen. Verscheidene leerkrachten zijn ziek en ook leerlingen hebben symptomen. “Kinderen onder de 12 jaar worden niet gevaccineerd en dat heeft grote gevolgen voor de scholen”, zegt directeur Gerda Colpaert. Bij heropening verplicht ‘t Klein College alvast het mondmasker vanaf het vierde leerjaar.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.