Schepen van Toegankelijkheid Hina Bhatti met robot Pepper.
Volledig scherm
Schepen van Toegankelijkheid Hina Bhatti met robot Pepper. © Stad Oostende

Robot Pepper leert je gebarentaal: “Neem hem gerust gratis mee naar huis”

OostendeRobot Pepper staat in Oostende klaar om met iedereen mee naar huis te gaan die de Vlaamse gebarentaal wil leren. Filmpjes en foto’s in de robot tonen de letters van het alfabet en ook een paar woorden.

 1. Oostende haalt met ‘Styx’ opnieuw een tv-klepper binnen: “Dit jaar waren al 40 productieteams aan het werk in onze stad”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostende haalt met ‘Styx’ opnieuw een tv-klep­per binnen: “Dit jaar waren al 40 productie­teams aan het werk in onze stad”

  Oostende profiteert mee van de hype van West-Vlaamse tv-series. Na ‘Onder Vuur’, die momenteel loopt op zondag op Eén, kijkt de stad uit naar Styx. Dat is een misdaadreeks met horrortwist die vanaf 2024 te zien zal zijn. “De enige voorwaarde vooraleer we toehappen is dat Oostende als zichzelf in beeld komt en dus niet als fictieve stad. Zo’n projecten zijn een promotionele opsteker en zorgen niet alleen voor extra visibiliteit, maar ook de fierheid van de Oostendenaars voor hun stad krijgt een boost. Dat Oostendenaar Sebastien Dewaele de hoofdrol speelt, is uiteraard meegenomen”, lacht Niels D’Hoedt, marketingmedewerker binnen Toerisme Oostende. De opnames van Styx zijn volop aan de gang.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.