De bendeoorlog vond plaats rond in de buurt rond de Spuikom.
Volledig scherm
De bendeoorlog vond plaats rond in de buurt rond de Spuikom. © Benny Proot

Ripdeal op Nederlandse drugskoeriers leidt tot bendeoorlog rond Spuikom: jonge dealers riskeren celstraffen tot 5 jaar

De buurt rond de Spuikom in Bredene en Oostende is begin dit jaar geteisterd door een oorlog tussen twee drugsbendes. Nadat enkele Nederlandse koeriers vorig jaar beroofd waren door jongemannen uit de entourage van Oostenenaar Ramzan K. (22), namen de Nederlanders op brutale wijze wraak. De afrekeningen brachten de speurders op het spoor van een drugsbende die tot 5 jaar cel riskeert.

0 reacties

 1. Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”
  PREMIUM
  Oostende

  Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze gingen we in het West-Vlaamse Oostende op appartementenjacht met makelaar Mathias Dewulf van Immo Francois. “Er zijn zeker leuke appartementen aan een goede prijs mét zeezicht te vinden, maar er is dan vaak wel nog werk aan.”
 1. Oostends grillrestaurant My Way wellicht weken gesloten door zware keukenbrand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrikkelijk”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostends grillres­tau­rant My Way wellicht weken gesloten door zware keuken­brand: “Overal was zwarte rook te zien. Het is verschrik­ke­lijk”

  “De volledige keuken is zwartgeblakerd. En zeggen dat we pas twee jaar geleden alles vernieuwden. Wellicht zullen we enkele weken gesloten blijven.” De zaakvoerder van grillrestaurant My Way zit met de handen in het haar nadat een zware uitslaande brand zaterdagmiddag de volledige keuken vernielde. De oorzaak ligt bij een friteuse die vuur vatte, waarna de vlammen zich verspreidden via de dampkap. De brandweer kon wel nóg erger voorkomen.