Het Stapelhuis in Oostende wordt gerestaureerd.
Volledig scherm
Het Stapelhuis in Oostende wordt gerestaureerd. © Benny Proot

Restauratie van beschermd havengebouw kan beginnen: “Historisch gebouw en toekomst van de haven komen hier perfect samen”

OostendeHet Stapelhuis Entrepot aan de overkant van de bekendere Hangaar I wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming als kantoorruimte voor watergebonden bedrijven. Het gebouw, dat beschermd is als monument, krijgt niet enkel een nieuw leven, maar door de invulling zal het ook een belangrijke rol spelen in de uitbouw van de haven en de tewerkstelling in de regio.

 1. Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”
  PREMIUM
  Bredene/oostende

  Katrien schrijft wondermooi nummer voor verlamde Guillaume: “Ik heb zijn ongeval zien gebeuren. Met de opbrengst van single steunen we Rode Neuzen”

  Leerkracht Katrien Tuyaerts (46) heeft samen met echtgenoot Stéphane Landtmeters een bijzonder lied geschreven met een al even bijzonder verhaal. Ze draagt de song op aan Guillaume (32), die drie jaar geleden een zwaar ongeval had met een paramotor waardoor hij nu verlamd is. Katrien zag het ongeval gebeuren en bleef met haar man Stéphane in contact met de familie. Ze schreef een nummer gevuld met hoop voor Guillaume maar ze richt zich ook tot de vele jongeren die het moeilijk hebben. Nu willen ze hun verhaal delen en de single verkopen ten voordele van Rode Neuzen Dag.
 2. Torhoutse twintiger opgepakt voor beramen van aanslag op minister Frank Vandenbroucke: “Hij was niet meer dan een meeloper”
  Brussel/Torhout

  Torhoutse twintiger opgepakt voor beramen van aanslag op minister Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij was niet meer dan een meeloper”

  Kort voor de betoging tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag in Brussel zijn twee verdachten opgepakt omdat gevreesd werd voor een aanslag op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Eén van hen is D.C., een twintiger uit Torhout. “Maar met zo’n feiten heeft hij helemaal niets te maken”, zegt zijn advocaat.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.