Tijdens de openingsavond in de Langestraat kon je over de koppen lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de openingsavond in de Langestraat kon je over de koppen lopen. © LBB

REPORTAGE. Uitgelaten sfeer op eerste avond in Oostendse uitgaansbuurt: “Oei, dat is niet volgens de coronaregels, zeker?”

OostendeDe eerste avond uit in de Langestraat in Oostende voelde voor veel aanwezigen aan als één van ‘eindelijk’. “Eindelijk mogen we weer uitgaan”, maar ook: “eindelijk mogen we weer werken”. De sfeer zat dan wel goed, maar de coronaregels werden niet nageleefd. Veel mensen bleven recht staan in het midden van de straat en er werd duchtig geknuffeld tussen zij die elkaar al lang niet meer hadden gezien. Om 22 uur was het nog bijzonder druk in de uitgaansbuurt, maar de sluiting van de horecazaken verliep uiteindelijk vlot.

 1. "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaardelijke straf voor jongeman die op oudejaarsavond nachtwinkel en frituur overvalt met clownsmasker op
  Oostende

  "Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok”: voorwaarde­lij­ke straf voor jongeman die op oudejaars­avond nachtwin­kel en frituur overvalt met clownsmas­ker op

  Een 22-jarige Oostendenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden gekregen voor twee mislukte overvallen in Oostende. J.B. zette op oudejaarsavond een clownsmasker op en dwong de uitbaters van een frituur en nachtwinkel onder bedreiging van een mes de inhoud van hun kassa af te geven. “Ik ben een kiezer van het Vlaams Blok. Die vreemde verdienen niet beter”, verklaarde hij achteraf aan de politie.
 2. Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportverdienste van het jaar in thuisgemeente
  Bredene

  Matthieu Bonne krijgt de Platina Eend voor sportver­dien­ste van het jaar in thuisge­meen­te

  De Platina Eend gaat elk jaar naar een Bredenaar die het afgelopen jaar de beste sportprestatie heeft neergezet. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt. De keuze lag dit jaar voor de hand en ging naar Matthieu Bonne. Hij zwom immers in 2019 al het kanaal over in een recordtijd en vorig jaar zwom hij als eerste ooit de kustlijn af. Bonne wordt vooral geprezen omdat hij een voorbeeld is voor veel mensen op vlak van doorzetting.