Réginald Moreels
Volledig scherm
PREMIUM
Réginald Moreels © Benny Proot

Réginald Moreels (71) maakte een opvallende ‘comeback’ via Topdokters: “Plots wensen mensen me zelfs proficiat”

Oostende2020 is het jaar geworden waarin het grote publiek via de reeks Topdokters kennis maakte met het werk van Réginald Moreels in moeilijke omstandigheden. Zeven maanden hield corona de Oostendse chirurg in België, maar in november trok hij al voor de 19de keer naar Beni in Oost-Congo voor wat hij zijn zwaarste zending ooit noemt. Hij is ondertussen al 71 jaar, maar nog altijd even bevlogen en vastberaden om in 2021 een chirurgisch centrum uit de grond te stampen in de gevaarlijke regio. Meer afleveringen in onze reeks 20 van 20, lees je hier.

 1. Bart Tommelein blijft vragende partij om terrassen zo snel mogelijk te openen: “Het zou een goede maatregel zijn, maar dreigen ga ik niet doen”
  Oostende

  Bart Tommelein blijft vragende partij om terrassen zo snel mogelijk te openen: “Het zou een goede maatregel zijn, maar dreigen ga ik niet doen”

  De gouverneur van Luik en enkele burgemeesters uit de Waalse provincie zullen toelaten dat horecazaken hun terrassen openen op 1 mei, ongeacht de beslissing van het Overlegcomité. Burgemeester Bart Tommelein is al van voor de paasvakantie vragende partij om horecazaken die mogelijkheid te geven. “Het is gemakkelijk dreigen als je weet dat dit woensdag hoogst waarschijnlijk al op tafel ligt. Ik ben ook vragende partij, maar ik ga niets eisen.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

 2. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen