Stefan Westerlinck en zoontje Rocco: er volgt straks een zaak bij de familierechtbank om hun zoon officieel twee vaders te geven
Volledig scherm
Stefan Westerlinck en zoontje Rocco: er volgt straks een zaak bij de familierechtbank om hun zoon officieel twee vaders te geven © RV

‘Regenbooggemeente’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”

OostendeUitgerekend op de dag van de Antwerp Pride gaat een oproep van Stefan Westerlinck (44) en zijn partner Kevin (39) viraal: het koppel uit Oostende kreeg het nieuws dat één van hen hun zoon Rocco moet adopteren. Ze raken immers niet allebei erkend als vader van de jongen van vier die via draagmoederschap in Amerika werd geboren. “Het is frustrerend dat net een ‘regenbooggemeente’ als Oostende hier geen voortrekkersrol in speelt”, zeggen ze. 

 1. Archeologen graven Romeinse dijk op in Raversijde: “We willen onderzoeken wanneer de zee het hier opnieuw overnam”
  Oostende

  Archeolo­gen graven Romeinse dijk op in Raversijde: “We willen onderzoe­ken wanneer de zee het hier opnieuw overnam”

  Nog tot vrijdagmiddag wordt in Raversijde een deel van de Romeinse dijk opgegraven. Die bevindt zich 2 meter onder de grond. Het onderzoek past binnen het ‘Testerep-project’. Daarbij wordt er op zoek gegaan naar sporen van het (schier)eiland Testerep, waarop tijdens de Romeinse tijd en de middeleeuwen de vroegste nederzettingen van Oostende, Westende en Middelkerke gevestigd werden.
 2. Politie Oostende zet werking in de kijker tijdens eerste Politiedag in 25 jaar: “Het verkleint nog meer de kloof tussen inwoners en politie”
  PREMIUM
  Oostende

  Politie Oostende zet werking in de kijker tijdens eerste Politiedag in 25 jaar: “Het verkleint nog meer de kloof tussen inwoners en politie”

  Vandaag, op 18 september, was het naast autoloze zondag ook Politiedag in Oostende. Politie Oostende organiseerde dit gratis evenement waarbij nagenoeg alle politionele disciplines aan het grote publiek werden voorgesteld. Zo waren er onder andere demonstraties van de motorrijders, het hondenteam en het bijzonder bijstandsteam. “Het doel van deze Politiedag is om iedereen warm te maken voor een job bij Politie Oostende”, zegt korpschef Philip Caestecker.