De vrouw werd gestraft in de rechtbank van Brugge.
Volledig scherm
De vrouw werd gestraft in de rechtbank van Brugge. © JHM

Rechter geeft winkeldievegge die politie aanviel veeg uit de pan: “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”

OostendeEen 30-jarige winkeldievegge uit Oostende heeft vier maanden cel gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. De vrouw trapte en spuwde naar agenten, die daarbovenop nog eens bedreigd werden door haar vader en broer. Tot groot ongenoegen van de rechter. “Geweld tegenover veiligheidsdiensten wordt te snel gebanaliseerd”, schreef hij in z’n vonnis.

 1. Wordt er te snel gereden in de Oostendse wijken? “Het is eerder een gevoel dat leeft, maar we werken er wel aan verkeersluwe straten”
  Oostende

  Wordt er te snel gereden in de Oostendse wijken? “Het is eerder een gevoel dat leeft, maar we werken er wel aan verkeerslu­we straten”

  Door de verkeersdrukte op de Torhoutsesteenweg kiezen veel automobilisten voor een alternatieve route langs de wijk Stene of de Leeuwerikenstraat. Ook in de Frère Orbanstraat is volgens gemeenteraadslid Karel Labens (sp.a-stadsmakers) een onveiligheidsgevoel, omdat auto’s er te snel rijden. Volgens schepen Björn Anseeuw en korpschef Philip Caestecker blijkt uit objectieve gegevens dat de situatie meevalt. “Maar het is ons doel om het centrum autoluw te maken en enkel bestemmingsverkeer toe te laten in de wijken. We zijn daar volop mee bezig.”
 1. “Vergroening is sleutelwoord”, Oostende licht 25 openbare werken toe voor komende jaren
  PREMIUM
  Oostende

  “Vergroe­ning is sleutel­woord”, Oostende licht 25 openbare werken toe voor komende jaren

  Er staan de komende jaren 25 openbare werken gepland in Oostende, het gaat om de vernieuwing van diverse straten, fietspaden en pleinen. Sommige werken zijn al gestart, andere plannen moeten nog opgemaakt worden. Bevoegde schepen Björn Anseeuw (N-VA) licht de belangrijkste vernieuwingen toe. “Ik vind het belangrijk dat we fors investeren in mooie straten en pleinen, waarbij vergroening een sleutelwoord is. Op die manier creëren we een omgeving waar het fijn is om de wonen, te leven, te werken en te ontspannen. Zo kunnen we potentieel van onze mooie stad als toeristische trekpleister én shoppingstad ten volle benutten”, licht Anseeuw toe.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken