Natuurgids Katia Van Cauwenberghe brengt de fauna en flora aan de kust onder de aandacht in het programma 'Strandlopers' op Radio Noordzee.
Volledig scherm
Natuurgids Katia Van Cauwenberghe brengt de fauna en flora aan de kust onder de aandacht in het programma 'Strandlopers' op Radio Noordzee. © Radio Noordzee

Radio Noordzee trekt elke dag het strand op met natuurgids Katia Van Cauwenberghe: “Maak kennis met de pieterman en het duinviooltje”

De lokale zender Radio Noordzee lanceert een nieuw programma waarin de fauna en flora aan onze kust uitgebreid aan bod komt. In ‘Strandlopers’ neemt natuurgids Katia Van Cauwenberghe iedereen mee voor een boeiend avontuur van aan de zee tot in de duinen.

 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Middelkerke (al) wakker van de Rode Duivels? “We hebben voorlopig alleen weet van één privaat initiatief”
  PREMIUM
  Middelkerke

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Middelker­ke (al) wakker van de Rode Duivels? “We hebben voorlopig alleen weet van één privaat initiatief”

  In Middelkerke zijn nog geen grootse plannen om het WK Voetbal te volgen binnen twee maanden, dat blijkt uit onze rondvraag in de kustgemeente. In Tearoom Riviera maakt uitbater Nathaniël zich wel al klaar voor een groot voetbalfeest. “Hier zullen zes grote schermen zijn in het sportcafé en nog eens drie in de tearoom zelf.”
 2. HUIZENJACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilgestaan dan wat je op tv te zien krijgt”
  PREMIUM
  Alveringem/Lo-Reninge/Veurne

  HUIZEN­JACHT. Het ‘Loveringem’ van Chantal: “De tijd heeft hier minder stilge­staan dan wat je op tv te zien krijgt”

  Is het de moeite waard om een woning te kopen in het ‘Loveringem’ van politie-inspecteur Chantal, die elke zondagavond op Eén op de buis komt? We trokken naar het kleinere Lo-Reninge en Alveringem, naar grotere buurstad Veurne, en laten immo-experts er hun licht op schijnen. “Die oudere huizen in ‘Chantal’? Er zijn nochtans veel nieuwe woonwijken waar het aangenaam én betaalbaar wonen is.”