“We zetten in op Qatar en andere maatschappijen die met stillere toestellen vliegen”, zegt Ann Vanpraet.
Volledig scherm
“We zetten in op Qatar en andere maatschappijen die met stillere toestellen vliegen”, zegt Ann Vanpraet. © Luchthaven Oostende

Raad van State beperkt alweer luidere nachtvluchten op Oostende, tot blijdschap van actiegroep: “Ze zouden de luchthaven ‘s nachts beter volledig sluiten, zoals ze al in Maastricht doen”

OostendeOpnieuw krijgt WILOO, de actiegroep die de impact van de Oostendse luchthaven in de gaten houdt, gelijk van de Raad van State. Die schrapt voor de tweede keer een besluit van ex-minister Joke Schauvliege om er extra nachtvluchten met een hogere geluidsnorm toe te laten. “We willen zeker geen luidere toestellen, maar hebben wél die buffer nodig om bepaalde maatschappijen te kunnen aantrekken”, stelt Ann Vanpraet van de Oostendse luchthaven. Bij WILOO reageren ze opgelucht, en toch. “Binnen een jaar moeten we de bevolking wakker maken.”

 1. Van gestolen auto tot raid op kruidenierszaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor strooptocht aan de kust
  Oostende/Bredene/Koksijde/Blankenberge/Middelkerke

  Van gestolen auto tot raid op kruide­niers­zaak: acht Walen riskeren tot 40 maanden cel voor stroop­tocht aan de kust

  Zeven mannen en een vrouw uit de streek rond Luik riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen tot 40 maanden voor een hele reeks inbraken en diefstallen aan de kust. De beklaagden stalen vooral dure fietsen, maar pleegden volgens het parket ook een raid op een kruidenierszaak in Blankenberge en een autodiefstal in Bredene. “Allemaal om hun verblijf aan de kust te bekostigen.”
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Filmpje van Oostendse politieman die 14-jarig meisje slaat bij arrestatie circuleert op sociale media: "Er is een intern onderzoek gestart”
  Play
  Oostende

  Filmpje van Oostendse politieman die 14-jarig meisje slaat bij arrestatie circuleert op sociale media: "Er is een intern onderzoek gestart”

  Op Facebook circuleert een filmpje van een hardhandige arrestatie van een 14-jarige meisje in Oostende. Op een bepaald moment is te zien hoe een inspecteur de tiener in kwestie een vuistslag geeft. Kort voordien bespuwde ze de man en zijn collega. De politie is alvast een intern onderzoek opgestart. “We zullen het voorval van a tot z bestuderen”, klinkt het. De moeder van het meisje diende intussen klacht in bij het Comité P.
 2. Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoedelijk om een transmigrant”
  Gistel/Middelkerke

  Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoede­lijk om een transmi­grant”

  Op de E40/A18 in Gistel is vrijdagnacht een persoon overleden bij een ongeval. Het slachtoffer werd volgens het Brugse parket aangereden door meerdere voertuigen en stierf ter plaatse. “Vermoedelijk gaat het om een transmigrant”, klinkt het. Volgens burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open Vld) gaan in de buurt van de parking van Westkerke op korte termijn werken van start die de situatie er veiliger moeten maken.