Om het proces van duingroei te versnellen laat het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) op het strand van Oostende helmgras aanplanten.
Volledig scherm
Om het proces van duingroei te versnellen laat het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) op het strand van Oostende helmgras aanplanten. © rv

Puzzel met helmgras moet duingroei versnellen op het strand

OostendeOp het strand van de Oosteroever in Oostende wordt helmgras aangeplant in zes grote vakken. Het helmgras wordt telkens in een ander patroon aangeplant om te onderzoeken of het patroon en de afstand een effect hebben op de hoeveelheid zand die opgevangen wordt.

 1. Eerste lentezon lokt heel wat volk naar zee, burgemeester Tommelein roept op om stadscentrum Oostende zondag te vermijden
  oostende

  Burgemees­ter Tommelein roept op om stadscen­trum Oostende te vermijden

  Het was gisteren bijzonder druk aan de kust. Iedereen wilde genieten van het eerste lentezonnetje. Op de bekende toeristische plaatsen zoals de Visserskaai, de zeedijk en de winkelstraat in Oostende was het moeilijk om afstand te houden. Door de gesloten horeca viel het op dat mensen massaal op straat iets eten en zelfs allemaal hetzelfde werftoilet gebruiken. Na de drukte van gisteren vraagt burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) bezoekers van de stad vandaag het stadscentrum te vermijden.
 1. In juni nog veroordeeld tot 24 jaar cel voor dood van Miriam (68), nu sterft ex-kinesist (70) aan corona in gevangenis
  PREMIUM
  Middelkerke/Brugge

  In juni nog veroor­deeld tot 24 jaar cel voor dood van Miriam (68), nu sterft ex-kinesist (70) aan corona in gevangenis

  De 70-jarige Emmanuël Van Den Steen uit Middelkerke is overleden aan het coronavirus, dat hij in de Brugse gevangenis opliep. De ex-kinesist werd in juni nog veroordeeld tot 24 jaar cel voor doodslag op zijn partner Miriam Van Poel (68). “De man leefde compleet geïsoleerd in de gevangenis en had nog amper levensvreugde. Hij is razendsnel achteruitgegaan”, zegt zijn advocaat Kris Vincke.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg