Volledig scherm
© LBB

Provinciedomein Raversyde kan collectie uitbreiden dankzij schenking

Provinciedomein Raversyde in Oostende kan haar collectie van de Eerste en Tweede Wereldoorlog uitbreiden dankzij een schenking van de familie Marlein.

 1. Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ontbijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”
  PREMIUM
  Oostende

  Elke (30) is vijf maanden zwanger en houdt ont­bijt-en lunchbar draaiende met takeaway: “Ik doe nog altijd zoveel mogelijk zelf”

  Heel wat horeca-uitbaters proberen tijdens de verplichte sluiting niet alleen creatief uit te pakken, veel zelfstandigen doen ook zoveel mogelijk zelf om de kosten te drukken. Ook Elke Albrecht (30) uit Bredene stond tijdens de lockdown om 2 uur ’s nachts op om ontbijtboxen klaar te maken voor haar bekende Food- & Coffeebar Albrecht in Oostende. Ondertussen is ze vijf maanden zwanger en moet ze meer rust nemen van de dokter. “Het is niet het beste moment om zwanger te zijn, maar ik kon onze droom niet blijven uitstellen”, vertelt de jonge onderneemster.
 2. Koop eens een zakje vol geluk: volwassenen met een beperking toveren met gezeefdrukte spulletjes een lach op uw gezicht
  Oostende

  Koop eens een zakje vol geluk: volwasse­nen met een beperking toveren met gezeefdruk­te spulletjes een lach op uw gezicht

  Ideaal om in donkere tijden een goed gevoel te krijgen. Ithaka, een coachingcentrum voor volwassenen met een beperking, is gestart met het zeefdrukatelier Sea Print. Eigen ontwerpen belanden er op leuke stoffen zakjes, T-shirts of wijntassen. Zo kan je ‘gelukzakjes’ kopen om kleine geschenken in te verpakken. “De hoopvolle spreuken bedenken we zelf en hebben een link naar onze DNA en de zee.”