Een beeld uit 2020 toen de plannen van de Noorse zalmkwekerij bekend gemaakt werden. Charlotte Verkeyn en Dirk Declerck van Haven Oostende op industrieterrein Plassendale 1 waar de kwekerij gepland is
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld uit 2020 toen de plannen van de Noorse zalmkwekerij bekend gemaakt werden. Charlotte Verkeyn en Dirk Declerck van Haven Oostende op industrieterrein Plassendale 1 waar de kwekerij gepland is © Port Oostende

Provincie verleent vergunning voor zalmkwekerij: “Bedrijf zal in Oostende 12.000 ton Atlantische vis per jaar produceren”

OostendeOostende krijgt binnenkort de grootste Atlantische zalmkwekerij op land in Europa. De provincie West-Vlaanderen heeft namelijk de omgevingsvergunning goedgekeurd voor Columbi Salmon. Daarmee kan dat bedrijf in het industriegebied Plassendale 1 in Oostende een zalmkwekerij bouwen waar jaarlijks 12.000 ton Atlantische vis geproduceerd en geslacht zal worden. De verdere verwerking van de vis voor consumptie zal niet op die site gebeuren. Tegen het project kwamen bezwaren over dierenwelzijn binnen.

  1. Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente toeristenbelasting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”
    PREMIUM
    Kust

    Knok­ke-Heist voert als laatste kustgemeen­te toeristen­be­las­ting in: “Niemand zit erop te wachten, maar we zijn lang gespaard gebleven”

    Knokke-Heist voert als laatste kustgemeente een toeristenbelasting in. Dat doen ze in de vorm van een jaarlijks forfaitair bedrag pér slaapplaats. Hoeveel de uitbaters betalen, is afhankelijk van het soort logies. Ook wie zijn tweede verblijf verhuurt, zal de belasting betalen. “Maar dan valt de tweede verblijfstaks wel weg”, duidt burgemeester Piet De Groote (GBL). Het is aan de uitbaters van toeristische logies om te beslissen of ze de toeristenbelasting doorrekenen in hun eigen verhuurprijs. Maar hoe zit het aan de rest van de kust? Een overzicht.